Havtornstartletter

Hallontartletter
Foto: Jakob Fridholm
Camilla Läckberg
Christian Hellberg
Camilla Läckberg
Christian Hellberg

Havtornstartletter

Av: Camilla Läckberg, Christian Hellberg

Från: Fest, mat och kärlek

8 ingredienser

Havtornstartletter med kardemummagrädde, små söta och enkla desserter man inte misslyckas med. Recept från kokboken Fest, mat och kärlek.

Receptet är beräknat för 20 personer.

På samma bild ser du även Hallontartletter och Chokladkräm på sked.

Ingredienser

portioner
  • 20 tartelettskal (färdigköpta)
  • 200 g havtorn (eller hjortron)
  • 5 msk strösocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 150 g osaltat smör

Kardemummagrädde

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Koka bären med 5 matskedar socker tills de kokat sönder.
  2. Passera genom en sil och låt svalna.
  3. Blanda purén med äggen, äggulan och 1 dl socker i en kastrull.
  4. Låt sjuda under kraftig vispning tills den fått krämkonsistens.
  5. Häll krämen i en mixer och tillsätt smöret.
  6. Mixa krämen slät och ställ den kallt för att svalna.
  7. Vispa grädden och blanda i kardemumman.
  8. Fyll tartelettskalen med havtornskrämen och toppa med kardemummagrädden.