Fetaostfyllda rödbetor

Fetaostfyllda rödbetor
Foto: Katarina Di Leva
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Fetaostfyllda rödbetor

Av: Jennie Benjaminsson, Stina Patetsos Ahlénius

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

1 h

De här rödbetorna är så pass festliga och goda att vi inte bara brukar servera dem som tillbehör, utan även som en lyxig förrätt tillsammans med en pepprig sallad och ett glas chablis. /Jennie & Stina

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 12 delikatessrödbetor
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 2 krm svartpeppar, nymald

Garnering

  • 3 msk honung, flytande
  • 1,5 dl hasselnötter, rostade
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna med skalet och under lock tills de är al dente (med ett lätt tuggmotstånd), ca 40 minuter. Skölj betorna tills de är kalla och skala dem under rinnande vatten.
  2. Skär av toppen av varje rödbeta och lägg topparna åt sidan. Gröp försiktigt ut ca ¹/³ av varje rödbetas innehåll utan att göra hål i botten.
  3. Finhacka inkråmet från rödbetorna. Tillsätt crème fraiche, olivolja och smulad fetaost. Rör tills fyllningen är jämnt fördelad och krydda med svartpeppar.
  4. Fyll varje rödbeta med fetaostkrämen och lägg tillbaka topparna på rödbetorna som ett lock.
  5. Ringla honung över och toppa med hasselnötter och flingsalt.