Fikonknyten med grönkål och dill

NYHET
koket.se
Fikonknyten med grönkål och dill
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Fikonknyten med grönkål och dill

8 ingredienser

40 min

De här juliga knytena av filodeg är fyllda med grönkål, dill och cheddarost.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 300 g cheddarost, riven
  • 12 ark filodeg
  • 2 msk smör (till pensling)

Gör så här

  1. Skala och strimla löken.
  2. Fräs löken i smör i ca 10 minuter så att den blir helt mjuk.
  3. Tillsätt grönkål och 2 msk vatten. Fräs tills grönkålen är mjuk. Salta samt peppra och låt sedan svalna.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda grönkål och lök med dill och ost.
  6. Fyll filodegsarken med blandningen och rulla till små knyten.
  7. Pensla knytena med smält smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Baka dem mitt i ugnen i ca 20 minuter.