100 g kantareller, färska, blötlagda torkade eller på konserv
5 klyftor vitlök, finhackade
1 röd chilifrukt, finhackad
1 purjolök, strimlad
0,5 dl vatten
2 msk grönsaksfond (koncentrerad)
200 g sojabönor, tinade
1 msk vetemjöl
salt
ev vitvinsvinäger
Tillbehör
rostade pumpakärnor
sallad
Gör så här
Stek all svamp i en stor kastrull med olja och en nypa salt. Låt steka i ca 4 minuter. Ha sedan i vitlök, chili och purjolök och stek på mediumvärme i ca 5 min.
Slå sedan på vattnet, grönsaksfonden och de koka sojabönorna, låt koka ihop i ytterligare 5 min.
Häll i mjölet och blanda ut ordentligt, smaka av med salt och möjligen några droppar vitvinsvinäger.
Sätt ugnen på 180 grader.
Pensla en ugnssäker form med olja, lägg ett lager filodeg, pensla igen, på med filodeg och repetera tills all filodeg ligger i formen. Häll i fyllningen i formen, vik in filodegskanterna över fyllningen och grädda i ugnen i ca 25-30 min.
Ta ut och toppa med pumpafrön. Servera gärna med en fräsch sallad. Njut!