Fiskcrudo med citron och örter

Fiskcrudo med citron och örter
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Fiskcrudo med citron och örter

8 ingredienser

10 m

Ordet ”crudo” betyder "rå" på italienska och den här versionen kan du variera genom att välja lax, tonfisk eller torsk. Det blir en magisk rätt tillsammans med citron och färska örter.

Ingredienser

portioner
  • 200 g fiskfilé (färsk t.ex. lax, tonfisk eller torsk)
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes (eller efter smak)
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • färsk persilja, hackad (eller andra örter efter smak, t.ex. basilika, dill eller koriander)
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Skär fisken i tunna skivor och lägg dem försiktigt på en fat.
  2. Ringla olivolja över fisken så att den är lätt täckt.
  3. Strö över flingsalt, chiliflakes, kapris och krossad svartpeppar.
  4. Hacka färska örter (exempelvis persilja, basilika eller koriander) och strö över fisken.
  5. Pressa slutligen generöst med färsk citronsaft över fisken och servera omedelbart!