Fiskknyte med pestoslungad färskpotatis

POPULÄRT
Fiskknyte med pestoslungad färskpotatis
Foto: Angelica Söderberg
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fiskknyte med pestoslungad färskpotatis

11 ingredienser

40 m

Somrigt och gott fiskknyte att lägga på grillen - fyllt med torsk, tomater, citron, oliver och sparris. Serveras med en pestoslungad potatissallad.

Ingredienser

portioner

Färskpotatis

  • 800 g färskpotatis
  • 1 dl grön pesto
  • 0,5 kruka färsk persilja

Fiskknyte

  • 4 torskryggsfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron, skivad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl vitlöksklyftor i örtolja
  • 2 dl gröna oliver
  • 250 g grön sparris

Gör så här

Färskpotatis

  1. Koka färskpotatisen i välsaltat vatten i 10-20 minuter eller tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och tillför pesto. Blanda runt och håll varm till servering.

Fiskknyten

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller tänd en grill. Lägg ut fyra stora folie ark och fördela fisken på dem. Lägg ut citron ovanpå och fördela tomater, oliver och vitlök i knytena. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och lägg i. Salta och peppra.
  2. Tryck ihop till knyten och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller på grillen i 20-25 minuter.
  3. Servera fiskknytena tillsammans med pestoslungad färskpotatis och färskostfyllda pepperballs.