Fläder coupe Colonel med hallon och citronverbena

Fläder coupe Colonel med hallon och citronverbena
Foto: TV4
Håkan Thörnström KK 2024
Håkan Thörnström KK 2024

Fläder coupe Colonel med hallon och citronverbena

7 ingredienser

En uppfriskande och fräsch sorbet på fläder som vid servering dränks i vodka. Enkelt och underbart gott efter en tyngre middag.

Ingredienser

Sorbet

  • 4 dl koncentrerad fläderblomssaft (helst hemgjord)
  • 1 citron
  • 1 äggvita
  • 2 dl vatten
  • 8 cl vodka
  • färska hallon
  • 1 knippe citronverbena

Gör så här

  1. Sorbet
  2. Blanda ihop flädersaft, citronsaft, äggvita och vatten. Kör blandningen till sorbet i en glassmaskin.
  3. Skeda upp sorbeten i glas. Häll över vodka på sorbeten. Garnera med hallon och blad av citronverbena.