Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Plasta och låt stå i kylen 20 minuter.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter
och nagga botten med en gaffel. Frys pajformen i 30 minuter, sätt ugnen på 200 grader varmluft och grädda botten cirka 10 minuter, tills den fått en fin färg. Ta ut och låt svalna.
Citronkräm
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda citronsaft, flädersaft och strösocker i en kastrull.
Blanda vatten, maizena och äggulor och ägg i en bunke och blanda med en visp.
Koka upp saft- och sockerblandningen och häll det över äggblandningen, blanda väl och häll sen tillbaka i kastrullen. Red krämen under omröring tills krämen tjocknar.
Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret, rör runt och låt svalna. Fyll pajformen och stoppa in i frysen, det är viktigt att krämen satt sig innan du börjar med marängen.
Italiensk maräng
Lägg äggvitan i en bunke. Vispa upp äggvitan.
Koka upp strösocker och vatten till 121 grader. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitevispet under fortsatt vispning. Vispa tills marängen är kall.
Montering
Ta ut pajen ur frysen. Stryk på med maräng och bränn marängen med en brännare. Låt tina i rumstemperatur eller i kylen över natten innan servering