Börja med riset. Jag brukar göra så här: Ta en stor kastrull med saltat vatten. Häll i riset och koka det som om det vore pasta. Häll av när det är klart! Låt det ånga av något innan du serverar det. Det går såklart att koka ris genom att följa anvisningarna på förpackningen också, men jag tycker att det här sättet blir toppen.
Sätt ugnen på 125 grader.
Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i smöret och låt det tystna. Lägg i fläskfilén och stek den runt om till fin färg. Lägg över i en ugnsform och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader.
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i pannan som du stekte köttet i.
När löken blivit lätt genomskinlig häller du på cognac och låter den koka in. Tillsätt därefter vitt vin, crème fraiche, kalvfond, senap, torkad dragon, timjan och vatten. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka av med soja, honung, worcestersås, sherryvinäger och peppar
När fläskfilén är klar trancherar du den och lägger ner fläskfiléskivorna i såsen så att de täcks med sås.
Skär broccolin i mindre buketter. Ansa stammen och skär den i mindre bitar.
Stek broccolin hastigt i olja och smör med lite salt i en stekpanna.
Servera fläskfilén i krämig sås med nykokt ris och den råstekta broccolin.