En festlig rätt där fläskfilén serveras på en bädd av sallad och sparris, toppad med gorgonzolaost, vårlök och rödbetsklyftor. Servera med en mild och krämig gorgonzolasås.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Putsa fläskfilén, lägg den i marinaden, minst en timme innan.
Skala och klyfta rödbetorna.
Stek fläskfilén i en upphettad stekpanna för att få en fin yta. Lägg över fläskfilén i en ugnsfast form tillsammans med rödbetorna och några timjankvistar. Köttet blir allra saftigast om du tillagar det på låg temperatur i ugnen. 125 grader i vanlig ugn och 100 grader i varmluftsugn. Låt gå tills köttet har en innertemperatur på 65-68 grader.
Ta ut köttet och låt det vila i aluminiumfolie cirka 10 minuter. Då går köttet klart och behåller köttet sin saftighet.
Bryt av den träiga delen av sparrisen. Sjud sedan sparrisen i saltat vatten i cirka 5-8 minuter.
Gorgonzolasås
Hacka och fräs schalottenlöken mjuk (utan att den får färg) i en klick smör. Häll i grädde, crème fraîche och dijonsenap.
Smula ner osten och låten såsen puttra i 5-7 minuter (spara lite ost som dekoration vid upplägget). Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp allt på ett stort fat eller en skärbräda och strö lite god gorgonzolaost över sallad och sparris.