Flatbread-pizza med potatis och parmesan

koket.se
Flatbread-pizza med potatis och parmesan
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Flatbread-pizza med potatis och parmesan

10 ingredienser

20 m

Supersnabb pizza som görs på köpt flatbread. Toppa med kokt potatis (perfekt om du har rester!), parmesanost, rosmarin och ruccola - succémiddag på 20 minuter!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 stort flatbread (eller orientaliskt bröd)
  • 2 potatisar, kokta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 gul lök (liten)
  • 3 msk olivolja
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl rucolasallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva löken och stek den mjuk i 2 msk olivolja, salta och peppra.
  3. Skiva den kokta potatisen i skivor. Ta bort rosmarinbladen från stammen och hacka dem grovt.
  4. Bred ut crème fraiche jämnt på brödet, toppa med potatis, lök och rosmarin. Riv över hälften av parmesanen.
  5. Baka i ugnen tills osten har smält och löken har fått lite färg.
  6. Ta ut pizzan, strö över ruccola, toppa med sista biten riven parmesan och droppa på god olivolja!