Cakepops på mjuk pepparkaka

Cakepops på mjuk pepparkaka
Foto: TV4
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Cakepops på mjuk pepparkaka

16 ingredienser

Gör din godaste sockerkaka, eller som Anette - dina TVÅ godaste juligaste sockerkakor. En underbar med saffran och apelsinsmak, och den andra en saftig mjuk pepparkaka. När du är klar med din sockerkaka av valfri smak börjar du göra cakepops! /Husmorsorna

Här hittar du Tant Anettes saffrans- och apelsinkaka

Husmorsornas julgodis från Förkväll
Pepparkaksknäckbräck
CakePops på mjuk pepparkaka
CakePops på saffrans-/apelsinkaka
Marmorerade marshmallows

Ingredienser

Mjuk pepparkaka

  • 3 ägg
  • 2,5 dl brunt farinsocker
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl gräddfil
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 dl lingonsylt
  • ströbröd (eller smulade pepparkakor)
  • ev kristyr (vit)
  • ev frysta lingon (några st)

Valfri topping, tex

  • mörk choklad
  • vit bakchoklad
  • hushållsfärg
  • ca 2-3 msk smör
  • strössel

Gör så här

Kaka

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Nu ska här vispas! Ägg och socker ska bli pösigt tillsammans.
  3. Sen häver du i smör, gräddfil, lingonsylt och kryddor, nice.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver lite för sig och vänd sedan försiktigt ned det i smeten.
  5. Ja, nu är det en ganska tjock tung smet men det är helt i sin ordning.
  6. Häll upp smeten i en bröad form (kan vara extra kul att bröa den med smulade pepparkakor) och låt den gotta sig i 30 minuter. Provstick kakan i mitten, den skall inte vara kladdig.
  7. Stjälp upp det lilla undret på en tallrik och låt den svalna innan du eventuellt dekorerar med vit kristyr och några fina lingon.

CakePops

  1. Riv ned sockerkakorna i varsin skål och blanda smulorna med philadephiaost, så att du får en kletig massa.
  2. Rulla massan till kulor i valfri storlek.
  3. Stick ned en pinne i varje kula och ställ dem på en bricka.
  4. In i frysen med dem.
  5. Låt dem stå till sig i frysen medan du gör chokladdoppingen.

Topping

  1. Jag använder riktigt mörk choklad och vit choklad som jag delvis färgade med röd hushållsfärg och blankade av med någon matsked smör, för att den skall bli riktigt blank och fin.
  2. Doppa ned dina CakePops i chokladen och se till att den har fått choklad på sig runtom.
  3. Doppa i snygga strössel och låt dem stelna.
  4. Sedan har du goda och fina smakbitar till kaffet eller glöggen.