Pepparkakor, mirakelgoda (och snabba!)

Pepparkakor, mirakelgoda (och snabba!)
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Pepparkakor, mirakelgoda (och snabba!)

8 ingredienser

Letar du recept på pepparkakor? Husmorsorna bjuder på världens snabbaste pepparkakor. I detta recept är det smaken och inte formen som spelar roll!

Servera gärna pepparkakorna med Husmorsornas

Tomat- och chilisylt och lite chèvre.

Husmorsornas julgodis från Förkväll
Pepparkaksknäckbräck
CakePops på mjuk pepparkaka
CakePops på saffrans-/apelsinkaka
Marmorerade marshmallows

Ingredienser

Pepparkakor, grundrecept

  • 200 g rörsocker (ekologiskt)
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk sirap
  • 3 tsk malen kardemumma
  • 3 tsk malen kanel
  • 400 g vetemjöl

Gör så här

Pepparkakor, grundrecept

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop socker och smör till fluffig smet.
  3. Ägg och bikarbonat rör du ihop för sig också. Sen är det bara att blanda ihop hela alltet till en pepparkaksdeg och börja göra pepparkakor!
  4. Du behöver inga pepparkaksformar till pepparkakorna, bara rulla ihop små bollar, lägg var och en på ugnsplåten och platta till en liten pepparkaka.
  5. Degen är spröd så det går inte att göra några snygga pepparkakor. Men det spelar ingen roll, för ingen hinner se dem, de äts upp på stört, så sabla goda som de är…
  6. Sen in med pepparkaksplåten i ugnen i 5 minuter, eller precis tills dina pepparkakor får färg.