Marängtårta med färsk frukt och bär

Marängtårta med färsk frukt och bär
Foto: TV4

Marängtårta med färsk frukt och bär

Av: Anna Book

Från: Förkväll

10 ingredienser

Anna Bok har kakao i sin maräng för att få den vackert marmorerad. På toppen ryms färska frukter och bär, de som känns bäst för dagen.

Färsk frukt och bär till garneringen. Välj jordgubbar, hallon, blåbär... Självklart använder du dig utav vilka frukter och bär du vill! Bara fantasin sätter gränserna.

Här hittar du fler recept av Anna
Annas 3 tapas
Anna's flygande Jacob

Ingredienser

portioner

Garnering

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl vaniljkvarg
  • florsocker
  • färsk frukt och bär
  • passionsfrukt
  • citronmeliss, ett par blad

Marängbotten

  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kakao

Gör så här

Marängbotten

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Vispa äggvitorna och sockret till styvt skum, skummet ska bli så styvt att du kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur.
  3. Strö sedan ner kakaon i bunken och rör om försiktigt så att marängen blir fint marmorerad.
  4. Bred ut smeten i en cirkel på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.
  5. Stäng av värmen efter 2 minuter och låt marängen stå kvar i ugnen tills ugnen kallnat. Det brukar ta 1 timme ungefär.
  6. Låt sedan marängen svalna helt.

Garnering

  1. Vispa grädden så att den blir fast.
  2. Blanda sedan ner vaniljkesellan.
  3. Bred sedan ut blandningen på marängbottnen.
  4. Garnera tårtan med den färska frukten och bären precis så som du vill. Det blir lika vackert om du gör ett vackert mönster eller bara blandar allt.
  5. Garnera sedan med ett par blad citronmeliss och pudra florsocker över hela tårtan. MUMS!!!! Klart för servering, servera gärna på ett stort vackert fat.