Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås

POPULÄRT
Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås
Foto: TV4

Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås

Av: Anna Maria Corazza Bildt och Eddie Oliva

Från: Förkväll

14 ingredienser

Polpette al Sugo Anna Marias och Eddies köttbullar i tomatsås. Pasta fresca e polpette är enkelt och vardags mat som alla kan göra. Bra blandning mellan italienska och svenska köket. Bra sätt att umgås med hela familjen under helgen. /Eddie & Anna Maria

Häll en del av såsen i en kastrull, blanda med färsk kokt pasta, riv parmesanost på pastan och servera genast.

Köttbullar kan serveras tillsammans med pasta som i ”Lady & Lufsen” eller som vi gör i Italien, vi äter först pasta med sås och sen som huvudrätt ”polpette”, köttbullar.

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 100 g dagsgammalt vitt bröd
  • En frukostskål mjölk
  • 2 ägg
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 100 g parmesanost, Parmigiano Reggiano

Tomatsås

  • 800 g italienska krossade tomater
  • 1 dl extra virgin olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • parmesanost (jag tar med parmesanostkanten)

Gör så här

Köttbullar

  1. Blötlägg det gamla brödet i mjölken så att det blir mjukt.
  2. Färskriv parmesanosten.

Sås

  1. Börja sen med såsen. Hacka löken, finhackad.
  2. Bryn löken gyllenbrun i olja.
  3. Tillsätt tomaterna, salt och parmesanostkanten.
  4. Låt puttra på svag värme.
  5. Köttbullar, forts Blanda köttfärsen med alla ingredienser och forma köttbullar med händerna i golfbollsstorlek.
  6. Lägg köttbullarna i den puttrande såsen.
  7. Låt puttra på svag värme i 40 minuter ungefär, då är köttbullarna klara.