Farfalle med lax och rosésallad

Farfalle med lax och rosésallad
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Farfalle med lax och rosésallad

9 ingredienser

20 min

Farfalle con salmone e raddicchio på italiano. Snabblagad och fräsch pasta med kallrökt lax.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta, farfalle
  • 400 g kallrökt lax
  • 100 g rosésallad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 0,5 msk citronsaft, från en färsk citron
  • 2 dl grädde
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0,5 msk fiskfond

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Lägg i pastan lagom tills du börjar laga såsen.
  2. Häll ner olivoljan i en medelvarm panna. Lägg lite lax åt sidan, som du sparar till garnering. Strimla laxen.
  3. Bryn laxen någon minut så att smakerna frigörs. Riv citronen och pressa den. Tillsätt citronskalet och -saften i stekpannan. Strimla rosésalladen och tillsätt den.
  4. Tillsätt det vita vinet samt vispgrädden. Tillsätt fiskfonden. Låt koka ihop ca 4-5 minuter.
  5. Vänd ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar. Toppa med rökt ostekt lax samt rivet citronskal.