Pasta med ostsås

Pasta med ostsås
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Pasta med ostsås

8 ingredienser

20 min

Rigatoni Quattro Formaggi - Pasta med fyra ostar. En dröm för ostälskare - varför välja en ost när man kan få fyra?

Det går givetvis även utmärkt att tillaga denna rätt i en stor ugnsform!

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni
  • 5 dl grädde
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 krm salt
  • 75 g gorgonzolaost, i 1x1 cm bitar
  • 75 g parmesanost, riven
  • 75 g talleggio (i 1x3 cm bitar)
  • 75 g provoloneost i 1x3 cm bitar (eller mozzarella)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240 gradig grillvärme.
  2. Koka rigatonin enligt anvisningar på paketet.
  3. Värm grädden i en stekpanna, vispa ner salt och peppar.
  4. Koka upp grädden och låt den reduceras till hälften genom att låta den koka på medelvärme.
  5. Blanda ner pastan i grädden. Blanda ner Parmesan och några bitar av Gorgonzola, Talleggio och Provolone, spar lite till gratinering.
  6. Rör tills osten smälter.
  7. Lägg upp pastan i portionsskålar.
  8. Lägg resterande ost utspridd på toppen, toppa med Parmesan.
  9. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, ca 5 -7 minuter.