Vill du baka lika fina baguetter som bagaren gör? Kavla ut degen i fyra delar och rulla ihop varje del som en långsmal rulltårta och nyp ihop ändarna. Då blir ytan slät.
Rör ut jästen med vattnet, tillsätt salt och olja och arbeta in mjöl till en smidig deg. Knåda den länge, gärna 10-12 minuter för hand. Täck och jäs 30 minuter. Tryck ner degen i bunken och jäs ytterligare 30 minuter.
Värm ugnen till 250°. Knåda igenom degen ordentligt på bakbordet. Dela den i fyra delar, rulla ut längder och lägg dem på en oljad plåt. Mjöla dem lätt på ovansidan. Skär några snitt i bröden med en vass kniv och jäs 20 minuter under duk.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills de har fin färg. Spraya gärna in vatten då och då i ugnen. Låt bröden svalna på galler utan duk, så behåller de den knapriga skorpan.