Frasig blåmögelostsnitt

Frasig blåmögelostsnitt
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Frasig blåmögelostsnitt

7 ingredienser

20 min

"Ett frasigt tilltugg som ser ut som en vacker liten korg med en blåmögelgömma toppad med rostade nötter och honung. Detta är en snitt som jag återkommer till gång på gång för att det är så fruktansvärt gott." /Carla Von Hoffsten

Ingredienser

portioner
  • 3 ark filodeg
  • 1 ägg
  • 100 g blåmögelost (t.ex. Saint Agur)
  • 50 g färskost
  • valnötter
  • honung
  • vindruvor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Vik varje filodegsark fyra gånger. Klipp arken i ca 3 x 3 cm stora bitar.
  3. Klä en muffinsplåt med ugnsfolie och tryck ner folien i varje grop.
  4. Lägg en bit filodeg i varje grop och pensla med uppvispat ägg.
  5. Vispa blåmögelost och färskost med elvisp till en kräm.
  6. Klicka eller spritsa ut ostkrämen på filodegen. Toppa med lite krossade valnötter.
  7. Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills filodegen är gyllene.
  8. Låt svalna något och garnera sedan med honung och en halv vindruva.