Frasig laxburgare med avokado och coleslaw

koket.se
Frasig laxburgare med avokado och coleslaw
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Frasig laxburgare med avokado och coleslaw

25 ingredienser

Panerad och krispig laxburgare med citron, serveras med syrlig avokadosallad och en krämig och god coleslaw.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Fiskburgare

  • 500 g lax, tärnad och lätt fryst
  • 1 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • smör, till stekning

Avokadosallad

  • 2 avokador
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • olivolja

coleslaw

  • 400 g vitkål
  • 1 morot, skalad
  • 2 dl majonnäs (hemgjord eller t ex Hellmann's)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

bröd

  • 4 hamburgerbröd, fina briochebröd utan sesamfrön
  • olivolja

Gör så här

Laxburgare

  1. Mixa laxen snabbt med salt och peppar. Häll i ägg och grädde. Mixa snabbt så färsen går ihop. Smaka av med citronskal och ev. mer salt
  2. Forma 4 burgare. Panera försiktigt i panko och stek på medelvärme i smör till fisken är klar.

Avokadosallad

  1. Dela, kärna ur och klyfta avokadon. Hacka persilja och skiva rödlöken tunt. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen tunt, riv moroten. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Bröd

  1. Pensla insidan av brödet med olivolja. Rosta i ugnen på 250 grader så de blir krispiga.