Frasig parmesankyckling med caesarpasta

koket.se
Frasig parmesankyckling med caesarpasta
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Frasig parmesankyckling med caesarpasta

17 ingredienser

40 min

En fantastiskt god pastarätt med smak av vitlök, citron, sardeller och kapris. Pricken över i:et är den frasiga parmesankycklingen som tar rätten till nya nivåer!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingbröstfilé, tunna skivor
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • olivolja, att steka i

Pasta

  • 350 g linguine
  • 5 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 sardeller, mosade
  • 1 citron, finrivet skal och saft (ekologisk)
  • 1 msk honung
  • 1 msk kapris
  • 1 förp rucolasallad (à 65 g)
  • 3 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fördela mjöl och uppvispat ägg i två separata djupa tallrikar. Blanda ströbröd med parmesan och lägg i en tredje djup tallrik.
  2. Salta kycklingfiléerna. Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd-och parmesanblandningen.
  3. Stek kycklingen i generöst med olivolja till gyllene färg på båda sidor. Ta upp och låt vila på galler så blir båda sidor frasiga.
  4. Koka pastan i saltat vatten 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Spara 2-3 dl av pastavattnet och häll av resten.
  5. Stek vitlök i olivoljan tills den blir mjuk. Tillsätt sardeller, citronsaft, honung och kapris, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg pastan i såsen tillsammans med 1,5 dl pastavatten. Låt puttra under omrörning i 2 minuter.
  7. Tillsätt ev lite mer vatten om det blir torrt. Tillsätt parmesan och rör om ordentligt. Dra av från värmen och lägg till sist i rucola och rör om.
  8. Skiva upp den frasiga kycklingen och servera genast tillsammans med den härliga pastan!