Lyxig äggröra med nässlor och löjrom

Lyxig äggröra med nässlor och löjrom
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Lyxig äggröra med nässlor och löjrom

12 ingredienser

30 m

Fredrik Erikssons krämiga äggröra med nässlor och löjrom är en riktigt god rätt både till buffén som förrätt eller till den härliga brunchen.

Ingredienser

portioner4 - 6

Gräddkokta nässlor

  • 2 dl nässlor
  • 1 schalottenlök
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Äggröra

  • 3 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar

Servering

  • 60 g löjrom
  • 4 skivor bröd, tunt och krispigt

Gör så här

Gräddkokta nässlor

  1. Plocka nässlorna fina. Skölj och koka dem. Kyl ner nässlorna och vrid bort vattnet från dem. Hacka dem sedan fint.
  2. Hacka schalottenlöken fint och fräs nässlorna lätt, salt och peppra
  3. Koka ner grädden så det blir lite krämigt. Vänd ner nässlorna och löken i grädden.

Äggröra

  1. Slå samman äggen med grädde, salt och vitpeppar. Rör ihop det till en äggröra på låg värme, så att det blir krämigt.

Servering

  1. Lägg upp äggröran på tallrikar. Placera de gräddkokta nässlorna ovanpå och toppa med löjrommen och ha lite krispigt bröd till.