Mammas skumbollar

Mammas skumbollar
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Mammas skumbollar

Av: Fredrik Eriksson

Från: Hela årets kokbok

7 ingredienser

Ett av mina första matminnen är att jag står på en pall bredvid mamma i köket och gör skumbollar! /Fredrik Eriksson - Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Receptet ger ca 40 skumbollar.

Läs mer om Hela årets kokbok

Ingredienser

Skumbollar

  • 4,5 dl strösocker
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 1,5 msk gelatinpulver, som rörs ut i 0.5 dl kokhett vatten

strössel

  • 3 dl riven kokos
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till skumbollarna.
  2. Vispa med elvisp ca 30 minuter.
  3. Blanda kokos och kakao.
  4. Lägg lite av strösslet i botten på en långpanna (20 x 30 cm).
  5. Bred på smeten och strö lite strössel ovanpå.
  6. Ställ svalt och låt stelna. (Står de för kallt kan det skapa lite kondens och de sjunker ihop något).
  7. Skär upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet.