En kokbok för hela året
"Hela årets kokbok" är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Boken inleds med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter påsken kommer vårens primörer. Vi hittar vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne.
Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Vi får ta del av Fredrik Erikssons traditionella julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.