Vitlökssoppa är en härligt smakrik och matig soppa. Den fungerar både som huvudrätt för 4 personer och som förrätt för 6-8 personer. Servera med ett gott vitt bröd till.
2 köttbuljongtärningar (grönsaksbuljong för en vegetarisk version)
5 dl vatten
1 förp krossade tomater
1,5 msk paprikapulver
4 ägg
vitt bröd, till servering (glutenfritt)
Gör så här
Rensa ur vitlöksklyftorna och strimla dem. (Känns det för mycket, ta bara 10-12 klyftor). Hetta upp en kastrull eller gryta med olivolja och fräs de strimlade klyftorna.
Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.