Stuvad Ris de Veau med rosenkål

Stuvad Ris de Veau med rosenkål
Foto: TV4

Stuvad Ris de Veau med rosenkål

Av: Fredrik och Matthias - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

35 min

Stuvad Ris de Veau med rosenkål från New York, en moderniserad klassisker.

Dryckestips
Pinot gris, art.nr 2190.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kalvbräss

  • 500-600 g kalvbräss
  • 1 morot, grovdelad
  • 1 gul lök, grovdelad
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 0,5 msk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • ca 1 krm salt
  • ca 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 kruka gräslök, finhackad

Brysselkål

  • 250 g brysselkål
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g bacon, grovhackad
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

Kalvbräss

  1. Koka kalvbrässen 5-10 min med morot, lök, timjan och rosmarin i saltat vatten.
  2. Rensa brässen från hinnor och dylikt.
  3. Knaperstek på hög värme i någon minut i smör, olja, salt och peppar.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Reducera grädden till hälften i stekpannan.
  6. Tillsätt kalvbräss.
  7. Smaka av med salt och peppar och avsluta med finhackad gräslök innan servering.

Brysselkål

  1. Knaperstek bacon i några minuter.
  2. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Rensa brysselkålen och skala av blad för blad.
  4. Stek kålbladen på hög värme med olja och smör.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt baconen eftersteka sig varm tillsammans med brysselkålen.
  7. Tillsätt balsamicovinägern i het panna och ta av från värmen.