Frisk hallonsorbet

Frisk hallonsorbet
Foto: Charlotte Gawell

Frisk hallonsorbet

Av: Jan Hedh

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

30 m

En frisk och somriga sorbet av hallon passar alla dagar i veckan när det är sommar! Ibland använder Jan Hedh hälften svartvinbärspuré och hälften hallonpuré. Det kallas för Sorbet Cardinal och är en mycket god kombination. Hälften krusbärspuré, hälften hallon blir också fräscht, liksom tillsats av röda vinbär.

Glass på riktigt bok

Boktips!

Hitta fler goda recept i boken "Glass på riktigt" av Jan Hedh, Bokförlaget Arena.

Ingredienser

portioner4 - 8
  • ca 600 färska hallon [450 g puré]
  • 50 g strösocker
  • 450 g sockerlag
  • 150 g vatten
  • citronsaft

Gör så här

  1. Mixa hallonen till en puré och passera dem genom en fin sil.
  2. Väg upp 450 g puré, tillsätt sockret och mixa tills det har smält.
  3. Blanda hallonmassan med sockerlag och vatten. Mixa kraftigt med en stavmixer.
  4. Smaka av med citronsaft och frys sorbeten i en glassmaskin.

17 grader Baumé eller 30,5 grader brixgrader.