Börja med Za'atar kryddan. Lägg alla ingredienser utom Sumac och salt i en torr stekpanna. Rosta ett par minuter så att dofterna kommer fram och fröna blir gyllenbruna. Mortla alltsammans grovt och blanda i sumac och saltet.
Blanda ingredienserna till frityrsmeten i en bunke och ställ åt sidan. Lägg pankoströbrödet i en vid skål.
Rör samman äggulor, senap, citronskal och saft till citrondippen. Droppa ner oljan under ständig vispning tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och tabasco.
Värm frityroljan till 160 grader i en vid traktörpanna. Använd dig gärna av en kökstermometer.
Skala och kärna ur avokadorna. Skär dem i klyftor. Doppa avokadoklyftorna i frityrsmet och rulla dem därefter i pankobrödet. Fritera frasigt gyllenbruna ett par minuter och låt sedan rinna av på hushållspapper eller en handduk.
Skala och skär kålrabbin tunt på en mandolin, så tunt du bara kan. Akta fingrarna. Droppa lite lite olivolja och citronsaft över och riv/plocka över koriandern.
Lägg upp avokadon på ett lämpligt ”streetfood-fat” och servera med dippen i en skål tillsammans med toppingen och kålrabbin.