Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki

koket.se
Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki

23 ingredienser

45 min

Frasiga små fetaostnuggets serverade med en yoghurtsås smaksatt med rödbeta och vitlök och en örtig couscous. Servera som middag eller gör enbart nuggets och bjud som drinktilltugg.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Friterad fetaost

  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citron, saft
  • salt
  • peppar
  • 3 msk rapsolja

Rödbetstsatsiki

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 0,5 citron, zest
  • 3 msk inlagda rödbetor, finhackade
  • 1 tsk honung

Couscous

  • 1 schalottenlök
  • 3 dl couscous
  • 0,5 citron, saften
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering

  • rucolasallad

Gör så här

Rödbetstsatsiki

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.

Örtig couscous

  1. Skala och finhacka löken. Lägg lök tillsammans med couscousen i en skål. Pressa i citronsaft, häll på olja och tillsätt salt.
  2. Koka upp vattnet och häll på couscousen, lägg på ett lock och låt stå ca 10 minuter.
  3. Hacka örterna och vänd ned i couscousen.

Friterad fetaost

  1. Smula ned fetaosten i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl samt citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Rör runt ordentligt.
  2. Gör små bollar av fetaröran. Vänd runt bollarna i pankon och stek dem gyllene i rapsoljan i en stekpanna.
  3. Servera fetabollarna med tsatsiki, couscous och rucola.

Glöm inte att matsortera skal från lök, citron och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din frasiga fetaostbollar med tsatsiki och coucous. /Köket-redaktionen