Friterad kycklinglårfilé

koket.se
Friterad kycklinglårfilé
Frida Ronge
Frida Ronge

Friterad kycklinglårfilé

9 ingredienser

30 m

En krispig och god kycklingbit är svårt att tacka nej till! Genom att marinera kycklingen först blir den extra smakrik.
Här är rätten serverad tillsammans med Frida Ronges sparris-risotto, recept hittar du här

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • salt (eller lite soja)
  • chilipulver (chilisås, sriracha eller gochujang chilipasta)
  • ca 2 dl potatismjöl
  • ca 2 dl tempuramjöl
  • ca 1 l frityrolja

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, ingefära, vitlök, salt och chilipulver till en marinad.
  2. Marinera kycklingen i ca 1 dygn för bästa resultat, men några timmar fungerar också.
  3. Blanda potatismjöl och tempuramjöl i en bunke.
  4. Ta upp kycklingen från marinaden och låt den rinna av i ett durkslag.
  5. Värm upp oljan till 180 grader.
  6. Panera kycklingen i mjölet.
  7. Fritera kycklingen gyllenbrun. Lyft sedan upp kycklingen och lägg den på galler.
  8. Fritera sedan kycklingen ytterligare en gång tills innertemperaturen är minst 72 grader. På så sätt får kycklingen optimal krispighet.