Friterade gigas ostron med citronmajonnäs

koket.se
Friterade gigas ostron med citronmajonnäs
Frida Ronge
Frida Ronge

Friterade gigas ostron med citronmajonnäs

9 ingredienser

20 m

Krispiga ostron med en syrlig och krämig sås, perfekt som lyxig förrätt eller aptitretare.

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 dl pankoströbröd (eller valfritt ströbröd)
  • 1 msk sjögräs, torkat (t.ex. rörhinna, sockertång, havssallad eller aonori)
  • 1 msk sesamfrön
  • 6 ostron
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl frityrolja

Servering

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft, och citronzest

Gör så här

  1. Blanda pankoströbröd, torkat sjögräs och sesamfrön.
  2. Öppna ostronen. Ta ut ostronen ur skalet och lägg dem i en bunke.
  3. Tvätta ostronskalen och spara dem till servering.
  4. Vispa upp äggen, mät upp mjöl och pankoblandningen separat inför paneringen.
  5. Vänd ostronen först i mjöl, sen i ägg och sist i pankoblandningen.
  6. Värm upp oljan i en kastrull till ca 180 grader.
  7. Fritera ostronen försiktigt tills de blir gyllenbruna. Lyft upp ostronen med en hålslev och lägg dem på papper eller galler. Salta dem sedan försiktigt.

Servering

  1. Lägg tillbaka ostronen i skalen och servera dem med majonnäs.
  2. Toppa gärna majonnäsen med citronzest.