1 msk sjögräs, torkat (t.ex. rörhinna, sockertång, havssallad eller aonori)
1 msk sesamfrön
6 ostron
2 ägg
1 dl vetemjöl
5 dl frityrolja
Servering
1 dl majonnäs
1 msk citronsaft, och citronzest
Gör så här
Blanda pankoströbröd, torkat sjögräs och sesamfrön.
Öppna ostronen. Ta ut ostronen ur skalet och lägg dem i en bunke.
Tvätta ostronskalen och spara dem till servering.
Vispa upp äggen, mät upp mjöl och pankoblandningen separat inför paneringen.
Vänd ostronen först i mjöl, sen i ägg och sist i pankoblandningen.
Värm upp oljan i en kastrull till ca 180 grader.
Fritera ostronen försiktigt tills de blir gyllenbruna. Lyft upp ostronen med en hålslev och lägg dem på papper eller galler. Salta dem sedan försiktigt.
Servering
Lägg tillbaka ostronen i skalen och servera dem med majonnäs.