Friterade pilgrimsmusslor med grönkål

Friterade pilgrimsmusslor med grönkål
Foto: Tv4

Friterade pilgrimsmusslor med grönkål

10 ingredienser

30 m

Friterade pilgrimsmusslor med grönkål och wasabimajonnäs är en lyxig och spännande smakupplevelse. En perfekt förrätt när du vill imponera med både smak och presentation!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor (går bra med frysta men de ska vara tinade vid tillredning)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl pankoströbröd
  • 4 blad grönkål
  • olja (till fritering)
  • kewpie majonnäs (wasabimajonnäs)
  • gräslök, hackad
  • 0,5 röd chilifrukt
  • flingsalt

Gör så här

  1. Torka av musslorna på papper.
  2. Vänd musslorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd.
  3. Förbered musslorna till detta steg och ställ sedan in dem i kylen. Ta fram dem strax före fritering.
  4. Dela grönkålen i mindre bitar.
  5. Värm upp frityrolja till 180 grader.
  6. Börja med att fritera grönkålsbitarna i ca 2 minuter, de ska bli krispiga men inte brända.
  7. Låt grönkålen rinna av på hushållspapper och strö över lite flingsalt.
  8. Fritera pilgrimsmusslorna i 1 minut, lägg på hushållspapper för att rinna av.
  9. Lägg den friterade grönkålen på tallrikar, klicka på lite kewpie majonnäs och lägg pilgrimsmusslorna ovanpå.
  10. Toppa med gräslök samt chili.