Friterade potatisstrimlor med smetana och persilja

Friterade potatisstrimlor med smetana och persilja
Foto: Joel Åhlin
joel åhlin
joel åhlin

Friterade potatisstrimlor med smetana och persilja

7 ingredienser

Ett riktigt gott tillbehör, både till vegetariska rätter som till en grillad köttbit!

Ingredienser

portioner
  • 2 bakpotatisar
  • 1 l frityrolja
  • 1 dl smetana
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 100 g bladspenat
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Skiva och strimla bakpotatisen på längden. Använd gärna en mandolin. De ska var 2-3 mm tjocka. Skölj ur stärkelsen i kallt vatten. Låt torka på papper eller på en ren handduk. Fritera på 180°C tills potatisen fått fin färg. Lyft upp, lägg på hushållspapper och salta.
  2. Fyll en spritspåse med smetana.
  3. Skölj och plocka bladpersiljan, skölj spenaten och mixa slät med oljan, smaka av med salt. Fyll upp i en spritspåse.
  4. Lägg den friterade potatisen på en tallrik och spritsa över smetana och persiljeblandingen.