Börja med att lägga äggen försiktigt i en bunke med hälften mängden ättika och 2 msk vatten, låt stå i ca 30 min eller mer.
Sjud upp vatten i kastrull med resterande mängd ättika.
Pochera äggen ca 3 minuter och kyl sedan ner.
Panering och fritering av äggen
Panera äggen i mjöl, ägg och sen panko.
Värm olja och fritera äggen innan servering, lägg på papper och toppa med flingsalt.
Dashi
Blanda ingredienser till dashi, utom spenaten, och värm till ca 80 grader. Häll sedan den varma vätskan över spenaten och låt stå i minst 1 h innan servering.
Chili/vitlöks majonnäs
Blanda chili/garlic med majonnäs, limejuice och soja.
Tillbehör
Skala räkor.
Dela tomater i hälften.
Servering
Ta upp spenaten ur dashi och lägg i botten på tallrik, lägg ägget uppe på och sedan grönsaker och majonnäs runt.