Frittata à la Tom Sjöstedt

koket.se
Frittata à la Tom Sjöstedt
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Frittata à la Tom Sjöstedt

18 ingredienser

40 m

Frittata med färskpotatis och chorizo. Serveras med tomatsallad och vitlöksyoghurt.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Frittata

  • 400 g rå/färsk röd chorizo, ej rökt
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 200 g färskpotatis, kokt, tärnad
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g parmesanost, riven
  • salt

sallad

  • 4 plommontomater
  • 1 rödlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 knippe körvel
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

Frittata

  1. Dela chorizo och paprika i mindre bitar. Skiva löken. Stek korven klar i stekpanna. Tillsätt paprika och lök mot slutet och sist potatisen.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och parmesan. Smaka av med salt. Häll över allt i en form och baka klart i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

Sallad

  1. Dela tomaterna i kvartar på längden. Ta bort kärnorna. Skiva rödlöken tunt. Plocka persilja och körvel. Blanda allt med
  2. olivolja, peppar och salt.

Vitlöksyoghurt

  1. Blanda ihop och smaka av med salt.