ca 500 g pasta, kokt (överbliven, gärna med skinka, grönsaker eller dylikt som har blivit över från tidigare middag)
4 ägg
50 g parmesanost
olivolja
smör
Topping
50 g rucolasallad
20 g parmesanost
1 citron
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
Gör så här
Knäck äggen i en bunke. Vispa lätt. Lägg i restpastan.
Riv parmesanosten fint. Lägg i bunken och blanda runt.
Värm en stor och vid panna med smör och olivolja på medelvärme. Lägg i pastablandningen, den bör vara 2-3 cm hög. Stek tills ytan är mörkt gyllene, vänd frittatan med hjälp av en tallrik eller ett lock. Stek klart på andra sidan och lägg sedan upp på serveringsfat.
Lägg upp rucolasallad på ett fat. Pressa på citron och hyvla över parmesan.
Toppa frittatan med parmesanost, persilja, basilika och olivolja. Servera med rucolasalladen.