Frittata leftover

Frittata leftover
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Frittata leftover

10 ingredienser

30 min

Resträtt på italienska. Ge nytt liv till gårdagens pasta med den här lite annorlunda frittatan på pasta och parmesan.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g pasta, kokt (överbliven, gärna med skinka, grönsaker eller dylikt som har blivit över från tidigare middag)
  • 4 ägg
  • 50 g parmesanost
  • olivolja
  • smör

Topping

  • 50 g rucolasallad
  • 20 g parmesanost
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke. Vispa lätt. Lägg i restpastan.
  2. Riv parmesanosten fint. Lägg i bunken och blanda runt.
  3. Värm en stor och vid panna med smör och olivolja på medelvärme. Lägg i pastablandningen, den bör vara 2-3 cm hög. Stek tills ytan är mörkt gyllene, vänd frittatan med hjälp av en tallrik eller ett lock. Stek klart på andra sidan och lägg sedan upp på serveringsfat.
  4. Lägg upp rucolasallad på ett fat. Pressa på citron och hyvla över parmesan.
  5. Toppa frittatan med parmesanost, persilja, basilika och olivolja. Servera med rucolasalladen.