200 g digestivekex (1 förp) eller Maryland cookies
100 g smör
Fyllning
200 g vit bakchoklad
250 g färskost
6 äggulor
1,5 dl strösocker
5 dl vispgrädde
Hallonsås
1 msk strösocker
0,75 dl vatten
1,5 tsk majsstärkelse
3,5 dl hallon
Gör så här
Kör kexen eller kakorna med smöret i en mixer och fördela jämnt i botten på en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Platta till ytan lite lätt med baksidan på en sked, och börja med fyllningen.
Smält den vita chokladen tillsammans med färskosten över ett vattenbad.
Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke.
Vispa grädden medelhård i en bunke, den får inte bli alltför tjock.
Vänd ner chokladblandningen i bunken med äggblandningen. Vänd sedan ner alltsammans i bunken med vispad grädde.
Gör hallonsåsen. Blanda allt utom hallon i en kastrull och koka upp. Lägg ner hallonen och låt koka i 5 minuter på svag värme. Sila av såsen, eller låt bli om du föredrar det. Ställ åt sidan för att svalna.
Häll hälften av chokladfyllningen ovanpå bottnen i formen. Häll lite av hallonsåsen ovanpå. Fortsätt varva chokladfyllning och hallonsås om vartannat. Låt kakan stå i frysen i 3–4 timmar och ta fram den omkring 20 minuter innan du serverar den.