Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas.
Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten, eller låt paprikorna gå i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är lite mjukare. (Detta moment går att hoppa över, men paprikorna blir inte lika mjuka och söta).
Smörj en ugnssäker form.
Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
Ställ de urkärnade paprikorna i ugnsformen, fyll med blandningen och toppa med osten och sätt sedan tillbaka locken. Baka i cirka 20-30 minuter i ugnen. (Om du ser att locken tar för mycket färg kan du lägga dem bredvid paprikorna i ugnsformen, eller ta ut dem efter en stund).