En sandwichassiett var en vanlig förrätt under 50- och 60-talen. ”Små Sandvikare” kom det försvenskade namnet att bli. Här kommer fyra klassiska, en med pastej, en med lax, en med räkor och en med ost.
Stansa ut runda smörgåsar ur brödskivorna med ett runt mått eller ett glas. Bre brödet med smörgåsmargarin och lägg ett litet sallatsblad på varje.
Laxsandwich: Rulla laxskivorna till rosor. Lägg en ros på fyra rundlar av rågbröd. Klicka på hovmästarsås och dekorera med dillvippa och en liten klyfta av lime eller citron.
Ostsandwich: Lägg en tjock skiva ädelost på fyra rundlar av kavring. Dekorera med en halv rädisa och en oliv på tandpetare.
Räksandwich: Lägg en smal klyfta hårdkokt ägg på fyra rundlar av vitt bröd. Spritsa på en klick majonnäs på varje. Lägg fem räkor på varje. Dekorera med dillvippa och färsk körvel.
Leverpastejsandwich: Lägg en trekantig skiva leverpastej på fyra rundlar av rågbröd. Lägg på en tomatklyfta och en gurkskiva. Dekorera med persiljekvist.