Gambas Marti al pil pil

koket.se
Gambas Marti al pil pil

Gambas Marti al pil pil

Av: Louie Marti

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m

En vansinnigt god och enkel rätt! Stora räkor frästa i olja med vitlök och chili. Perfekt som förrätt eller mellanrätt, populära tapa á la Marti.

Se Louie Marti laga receptet

logo

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 3-4 dl olivolja (av god kvalitet)
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller ca 2 msk valfri fond)
  • 1 klyfta vitlök (stor)
  • 0,5 gul lök
  • 2 tsk chiliflakes (eller färsk hackad chili)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 knippe gräslök (eller bladpersilja)
  • jätteräka, råa
  • ca 2 dl prosecco (eller cava)
  • 1 citron (liten)

Servering

  • bröd

Gör så här

  1. Häll olivoljan och buljongtärningen i en stekpanna. Hetta upp till hög värme och tillsätt alla ingredienserna, förutom räkorna, och hälften av gräslöken. Efter ca 3 minuter lägger du i räkorna och tillsätt prosecco.
  2. Ös oljan över räkorna med en stor sked ca 1-2 minuter.
  3. Servera i en låg skål eller servera direkt ur pannan. Strö över resten av gräslöken och pressa över färsk citronsaft. Servera varmt och glöm inte att doppa bröd i pannan för att smaka den väldoftande oljan.