1 grönsaksbuljongtärning (eller ca 2 msk valfri fond)
1 klyfta vitlök (stor)
0,5 gul lök
2 tsk chiliflakes (eller färsk hackad chili)
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
0,5 tsk svartpeppar
1 knippe gräslök (eller bladpersilja)
jätteräka, råa
ca 2 dl prosecco (eller cava)
1 citron (liten)
Servering
bröd
Gör så här
Häll olivoljan och buljongtärningen i en stekpanna. Hetta upp till hög värme och tillsätt alla ingredienserna, förutom räkorna, och hälften av gräslöken. Efter ca 3 minuter lägger du i räkorna och tillsätt prosecco.
Ös oljan över räkorna med en stor sked ca 1-2 minuter.
Servera i en låg skål eller servera direkt ur pannan. Strö över resten av gräslöken och pressa över färsk citronsaft. Servera varmt och glöm inte att doppa bröd i pannan för att smaka den väldoftande oljan.