Gravat vilt med blandsallad och fikon

Gravat vilt med blandsallad och fikon
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Gravat vilt med blandsallad och fikon

8 ingredienser

Vi gravar för lite. Gravat är så enkelt att ta fram som tilltugg till drink, en förrätt, eller att ha i en soppa. Här kan man smaksätta med trevliga saker som enbär och rosmarin.

Ingredienser

portioner
  • 12 tunna skivor gravad ren
  • 4 färska fikon
  • 0,5 förp salladsmix
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk citron, saft
  • 2 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Pensla lite vinägrett på
  2. 4 kalla tallrikar. Fördela renskivorna lite omlott på tallrikarna.
  3. Skär fikonen i klyftor, 4–6 klyftor per fikon, och lägg dem på köttet.
  4. Toppa med sallad och ringla över resterande vinägrett.