Rådjursfilé på toast med sockerstekta äpplen

Rådjursfilé på toast med sockerstekta äpplen
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Rådjursfilé på toast med sockerstekta äpplen

9 ingredienser

Denna rätt kan med fördel serveras som nattsmörgås om man fått kött över efter middagen.

Denna rätt kan med fördel serveras som nattsmörgås om man fått kött
över efter middagen.

Ingredienser

portioner
  • 300 g rådjursfilé, stekt eller -stek
  • 4 brödskivor (gärna fiberrika)

Sockerstekta äpplen

  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker

Äggröra

  • 6 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk smör

Garnering

  • 4 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. 1. Skala, kärna ur och halvera äpplena. Skär halvorna i skivor.
  2. Smält smör och socker i en teflonpanna.
  3. Lägg i äppleskivorna och stek
  4. dem gyllenbruna.
  5. Vispa ägg och grädde lätt i en bunke. Smält smöret i en teflonkastrull.
  6. Häll i äggsmeten och rör sakta med träsked.
  7. Äggröran är klar när den
  8. blivit lite smulig men fortfarande är krämig.
  9. Skiva köttet. Skär bort kanterna på brödet och rosta det. Lägg först
  10. stekt äpple på brödet, sedan kött på ena brödhalvan och äggröra på den
  11. andra.
  12. Garnera köttet med pepparrot.