Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Stekt älginnanlår med blandsvamp
Foto: Lars Paulsson
Stekt älginnanlår med blandsvamp
0
Spara
Av:
Gert Klötzke
Från:
Skogens mat
17
ingredienser
En perfekt förrätt med älg, bacon och svamp.
Buffémat
Fest
Förrätter
Svensk/nordisk mat
Viltkött
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
600 g älginnanlår
4 enbär
5 sichuanpepparkorn
1 stjärnanis
1 kvist rosmarin
salt
Tillbehör
1 förp tärnad bacon
400 g blandad färsk svamp
1 gul lök
3 klyftor vitlök
smör
vinägrett
1 dl rapsolja
0,5 dl balsamvinäger
salt
peppar
1 ask ärtskott
1 liten ask sallad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 125° varmluft (100° i vanlig ugn). Skär köttet i långa
breda bitar.
Blanda enbär, peppar och anis och krossa dem till ett fint pulver i en
mortel. Finhacka rosmarinen och blanda den med kryddpulvret.
Salta
köttet och rulla det i kryddblandningen. Rulla sedan in köttet i först
plastfolie och sedan aluminiumfolie som en smällkaramell.
Tillaga
köttet i ugnen till en innertemperatur
av 58°. Ta ut det ur ugnen och låt
det vila i 10 minuter.
Stek baconet. Putsa svampen och finhacka löken och vitlöksklyftorna.
Stek svampen tillsammans med löken och vitlöken. Blanda svampröran
med baconet.
Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
Skär köttet i längsgående skivor. Pensla skivorna med vinägrett, strö
över svamp- och baconröran och toppa med ärtskott och sallad. Ringla
lite vinägrett runt köttet och peppra efter smak.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut