Getostbruschetta med blandade bönor och svensk prosciutto

Getostbruschetta med blandade bönor och svensk prosciutto
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Getostbruschetta med blandade bönor och svensk prosciutto

15 ingredienser

25 m

Grillad baguette som toppas med fräst skink- och bönröra samt smulad getost. Försvinnande gott!

Ingredienser

portioner bruschettas
  • 100 g salladsärtor (eller sockerärtor)
  • 100 g prosciutto
  • 100 g sojabönor
  • 200 g chèvreost
  • 1 citron, skalet av
  • 1-2 msk rosmarin, hackad
  • 1 klyfta vitlök (gärna färsk)
  • 0,5 spansk peppar, finhackad
  • 1 msk honung
  • 4 msk vatten
  • 1 baguette
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • timjan, till garnering

Gör så här

  1. Skär ner sugar snaps i mindre bitar. Strimla skinkan och stek den knaprig i olivolja. Blanda ner sojabönor och sugar snaps och ge dessa ett snabbt fräs. Ställ skink- och bönfräset åt sidan.
  2. Bryt ner chèvreosten mindre bitar i en bunke. Riv skalet av en citron, hackad rosmarin, chili och vitlök efter tycke och smak.
  3. Blanda ingredienserna tillsammans med olivolja och ev lite vatten för att göra röran smidigare, och smaka upp den med honung, salt och peppar.
  4. Skär brödet i valfri form, t ex skivor. Pensla brödet med olivolja och grilla eller stek brödet gyllenbrunt.
  5. Bygg bruschettan genom att lägga på riklig mängd av chèvreröra och toppa med bön- och prosciuttoröra, garnera med timjan.