Omelettwraps med kyckling och curry

Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Omelettwraps med kyckling och curry

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: GI Gourmet

14 ingredienser

Att göra wraps av tunna omeletter är perfekt för GI-fantasten som undviker kolhydrater. Stek, låt kallna och fyll med ost, skinka, kyckling, lax eller något annat du gillar.

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg
  • 8 msk vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
  • 0,5 grillad kyckling
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk curry
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tomater
  • 10 cm gurka
  • 3 dl isbergssallad, strimlad

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål och blanda med vatten. Strö på lite salt och vitpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och grädda en wrap i taget. Låt kallna.
  3. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
  4. Blanda kyckling, gräddfil, majonnäs och curry i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skär tomater och gurka i skivor. Fyll en omelettwrap med kycklingröra och grönsaker. Vik ihop och linda folie eller smörgåspapper runt.