Päronpaj med nöttäcke

Päronpaj med nöttäcke
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Päronpaj med nöttäcke

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: GI Gourmet

11 ingredienser

Oj, så gott! Receptet är beräknat till ca 4-6 personer.

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1,5 dl fiberhavregryn
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk rörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk malen kanel
  • 3 tsk kardemumma
  • 1 tsk smör, till formen
  • 3 päron
  • 1 dl vaniljkvarg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Mixa nötter och havregryn i en matberedare.
  3. Lägg blandningen i en skål och tillsätt smör, råsocker, vaniljsocker, kanel och kardemumma.
  4. Smörj en pajform med smör och fördela päronen i formen.
  5. Bred över röran och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera med en klick vaniljkesella.