Indisk myntayoghurt- Raita

Indisk myntayoghurt- Raita
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Indisk myntayoghurt- Raita

7 ingredienser

10 min

Till den hett kryddade indiska maten passar det med en svalkande sås.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl matyoghurt (eller turkisk yoghurt)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm paprikapulver
  • 1,5 tsk färska korianderblad, finhackade
  • 1,5 tsk torkade myntablad

Gör så här

  1. Skölj och finhacka den färska koriandern. Vispa upp yoghurten i en skål.
  2. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprika.
  3. Rör ner koriander och mynta. Låt stå kallt till servering