Den här desserten passar utmärkt när det vankas fest. Nyår är en passande högtid, att servera denna fräscha och syrliga hallon och chokladmousse. Spetsa med lite rom om så önskas.
Om så önskas: Blanda i en skvätt romdryck i smeten.
1,75 dl hallon (frysta går bra, plus fina hallon för garnering)
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad 70 %
2 äggulor
1 msk rörsocker
Gör så här
Spar några fina hallon till garnering. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker
Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten. Klicka moussen i fyra koppar eller glas.
Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.