Hallon- och chokladmousse

Hallon- och chokladmousse
Foto: GI Viktkoll
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Hallon- och chokladmousse

5 ingredienser

Den här desserten passar utmärkt när det vankas fest. Nyår är en passande högtid, att servera denna fräscha och syrliga hallon och chokladmousse. Spetsa med lite rom om så önskas.

Om så önskas: Blanda i en skvätt romdryck i smeten.

Ingredienser

portioner
  • 1,75 dl hallon (frysta går bra, plus fina hallon för garnering)
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 2 äggulor
  • 1 msk rörsocker

Gör så här

  1. Spar några fina hallon till garnering. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker
  2. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad.
  3. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten. Klicka moussen i fyra koppar eller glas.
  4. Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.