Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Pannacotta med blandade bär
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pannacotta med blandade bär
8
Spara
Av:
GI Viktkoll
7
ingredienser
3h
En riktigt enkel GI-dessert med smak av lime och apelsin.
Bakverk
Fest
GI
Pannacotta
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl yoghurt
1,5 gelatinblad
1 limefrukt
1 apelsin
sötningsmedel, motsvarande 3 matskedar socker, läs på burken
6 dl blandade bär
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i cirka 10 minuter. Tvätta limen och apelsinen noggrant och riv av skalet fint.
Koka upp grädden och ta av den från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen.
Lägg i citrusskalen i grädden och rör ner yoghurt, sötningsmedel och gelatinblad. Fördela i fyra portionsformar och låt stelna i kyl i 3-4 timmar.
Dekorera med bären före servering.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut