Pannacotta med blandade bär

Pannacotta med blandade bär
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Pannacotta med blandade bär

7 ingredienser

3h

En riktigt enkel GI-dessert med smak av lime och apelsin.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1,5 gelatinblad
  • 1 limefrukt
  • 1 apelsin
  • sötningsmedel, motsvarande 3 matskedar socker, läs på burken
  • 6 dl blandade bär

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i cirka 10 minuter. Tvätta limen och apelsinen noggrant och riv av skalet fint.
  2. Koka upp grädden och ta av den från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen.
  3. Lägg i citrusskalen i grädden och rör ner yoghurt, sötningsmedel och gelatinblad. Fördela i fyra portionsformar och låt stelna i kyl i 3-4 timmar.
  4. Dekorera med bären före servering.