Frittata florentine med keso och getost

Frittata florentine med keso och getost
Foto: Lena Holmsäter
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Frittata florentine med keso och getost

9 ingredienser

En härlig frittata passar bra till påskens buffé.

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm muskot, riven
  • 1 krm malen ingefära
  • 2 msk smör

Fyllning:

  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g bladspenat
  • 200 g getost, smulad
  • 100 g cottage cheese

Gör så här

  1. Vispa äggen med vattnet och kryddorna.
  2. Fräs löken och spenaten i smör. Häll på äggblandningen och rör runt med en gaffel så att äggsmeten stelnar jämnt.
  3. Lägg på keso och getost innan omeletten stelnat helt. Dra av från värmen och vänd upp på ett serveringsfat.